Träna Zumba

Att träna i grupp kan göra det hela lite roligare och kanske tänker man då inte lika mycket på den ansträngning som man faktiskt utsätter kroppen för. Det finns en mängd roliga pass som man kan gå på, där även nöjet ligger i fokus. En av dessa är Zumba, som idag finns på var och vartannat gym.

Zumba är en dansbaserad träningsform som utförs till latinamerikanska toner, men även aktuella hits från radion. Till dessa finns det färdigkoreograferade pass som leds av en instruktör. Många gym kör idag sina koreografier via Les Mills International, vilket innebär att samtliga anslutna gym runt om i världen kör samma koreografi. detta gör att du även när du är ute och reser kan hänga med på ett Zumbapass. Ett pass håller vanligtvis på i ungefär 50 minuter och består då av låtar med olika intensitet för en varierad träning. Under passets gång instruerar instruktören alltid koreografin, så att även den som är där för första gången kan hänga med.

2001 var det år som träningsformen officiellt föddes, men i ursprungslandet Colombia hade träningsformen funnits sedan tidigare. Det var nämligen när aerobicsinstruktören Albert ”Beto” Perez hade glömt ta med sig tillhörande musik till ett pass som det hela uppkom. Istället så satte han igång en skiva med latinamerikansk musik och improviserade ett helt pass med olika danssteg, vilket blev mycket uppskattat. Efter detta fortsatte han leda pass på detta sätt och Zumban hade fötts.

Zumba är även en träningsform som du kan utföra på egen hand i ditt hem om du så vill det. det finns idag ett flertal instruktionsvideos som man kan köpa och använda vid sin träning, Dessutom kan man köpa spel till Playstation och Xbox med träningsformen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *