Promenadband eller löpband – vad är skillnaden?

För den som vill komma igång med att få in med träning i sin vardag så brukar promenader vara ett enkelt sätt att komma igång. Dock kan det ibland vara svårt att komma iväg på dessa. Som vi tidigare har nämnt så är tidsbristen ofta en av de anledningar till att många av oss inte rör på oss så mycket som vi kanske själva skulle vilja. Att ta sig ut på en rask promenad är till exempel inte så enkelt om man har barn och annat att hålla koll på. För att lösa detta så kan man investera i ett promenadband som gör att man kan ta promenader utan att ens lämna hemmet.

Många blandar ofta ihop promenadbandet med det klassiska löpbandet. Promenadband och löpband ser till utseendet näst intill identiska ut, men precis som man kan höra på namnet så skiljer de sig åt något i användningsområdena. Promenadbandet passar dig som vi kunna gå i rask takt och på så sätt röra på dig lite extra. Löpbandet klarar i sin tur av högre hastigheter och är dessutom ofta stabilare för att kunna klara av att man springer på det. En ytterligare sak som brukar kunna skilja banden åt är att promenadbandet ofta är något smalare än löpbandet. Löpband brukar vara ca 50 x 150 cm stora. Promenadband eller gåband är vanligtvis ca 36 x 100 cm.

Om man ska se till prisskillnaden på dessa produkter så brukar promenadbanden rent generellt vara något billigare än löpbanden. Dessutom kan man i många fall vika ihop dessa och på så sätt så till en smidigare förvaring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *