Träna crossfit

Jämt och ständigt kommer det upp nya träningsformer som blir populära och får en stor mängd nya följare. En del utav dessa riktar främst in sig på de som redan har en mycket bra fysik, medans andra passar bra att börja med även för dem som är helt otränad. En träningsform som blivit omåttligt populär hos båda dessa grupperna under det senaste året är crossfit. Ordet tycks ligga på de flestas läppar, men vad innebär egentligen denna till synes tuffa och tunga träningsform?

I grund och botten kretsar crossfit kring naturliga kroppsrörelser, där du får träna såväl din styrka som din uthållighet. Här blandas hopp, kast, lyft och mycket annat där skivstång, rep och romerska ringar bara är några utav alla redskap som kan användas. Den mångsidiga och varierande träningen gör att du ökar din kapacitet inom flera olika områden på en och samma gång, vilket ger både snabba resultat och en ordentlig träning för hela kroppen.

utöver att utföra träningen för sin egen kropps skull så finns det möjligheten att mäta sig mot andra utövare i olika tävlingar. Här inkluderas då delmoment från flera andra idrotter och ofta är dessa hemliga inför tävlingen så att de deltagande måste kunna prestera på topp oavsett vad det är som de ska göra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *