Underskatta inte hopprepet

hooprepMånga vill gärna att träning ska vara någonting enkelt och som man kan utföra nästan var man än befinner sig. Dessutom ska de eventuella redskap som man använder vara enkla att finna och inte vara krångliga att ha med sig. En träningsform som passar in på alla dessa punkter är att hoppa hopprep. Detta kanske kan låta konstigt, men sanningen är att barnleken i själva verket är en suverän träningsform.

När du hoppar hopprep höjer du inte bara pulsen, vilket är utmärkt när du värmer upp, utan du aktiverar dessutom hela kroppen. Detta gör att kaloribränningen sätter igång och kroppen börjar jobba av sig fettet. Hur många kalorier som försvinner är självklart individuellt, men kan jämföras med en lättare joggingrunda.

Dessutom är hopprepet en träningsform som enkelt kan varieras på flera olika sätt. Genom att alternera mellan att hoppa på ett eller två ben, veva framåt eller bakåt, ha armarna i kors eller springa och hoppa samtidigt kan du få till en rolig träning.

Tränar du tillsammans med andra så kan repet även här komma till nytta. Turas om att veva och hoppa för en varierad träning, där vevandet tränar dina armar och hoppandet höjer din puls ytterligare. En utmärkt uppvärmningsövning om du till exempel håller i ett gruppträningspass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *